PANTKASSER

Projekt Pantkasser handler om at producere pantkasser til det offentlige rum, så gadens folk ikke skal rode i skraldespande for at finde pantflasker og dåser. Bag pantkasserne står Illegal Magasin, Carl Møller TrælastWoodCouture og Pantbørsen.

Flaskesamlere yder et vigtigt stykke arbejde for det danske miljø, når de samler og afleverer pantflasker i tusindevis, emballage der ellers ville som skrald. “For os er formålet at inddrive så meget emballage som overhovedet muligt, og flaskesamlerne er en faktor, der er med til at sørge for, at der kommer mere retur.”, siger administrerende direktør i Dansk Retursystem, Lars Krejberg Petersen. Pantkasserne er én måde at lette arbejdet for og sige TAK til flaskesamlerne.

Pantkasserne er et københavner-projekt drevet af lyst og god karma. Vi opfordrer alle interesserede i selv at stille pantkasser op i deres nabolag, hvor der kunne være behov, fx i parker og på pladser. Del dem med os på Instagram med #pantkasser.

Vi har fået designet et simpelt pantkasselogo af den dygtige grafiker Rune Bering Sørensen, lige til at printe og sætte eller spraye på din pantkasse. Hent logoet.

De første pantkasser blev opstillet på Sønder Boulevard ved Dybbølsgade den 14. juli 2014. Bliv inspireret til at lave din egen pantkasse til dit nabolag.

10486120_314672235363877_3781745446987745949_nPantkasse_byg

Pantkasse lillePantkasse stor Pantkasse KBH 3Pantkasse KBH 2  

Links til artikler om Projekt Pantkasser:

Vesterbro-nyt: Pantkasser: Nyt initiativ for at hjælpe flaskesamlere
AOK: Godt Skrald: Nyt Koncept hjælper byens pantsamlere
Modkraft: Giv flaskesamlere en hjælpende hånd med hjemmebygede pantkasser
Lorry: Ny pantkultur
Illegal!:PANTKASSER – for værdighed og genbrug
Min By: Stil dine tomme dåser i de nye pantkasser
The Copenhagen Post: New pant boxes placed around Copenhagen
Jyllands-Posten: Nyt borgerinitiativ skal ændre københavnernes pantkultur
Information: Flaskesamlerne er pantsystemets fodsoldater
Nørrebro Nordvest Bladet: Vælg pantkassen – drop skraldespanden