Hvad er Pantbørsen?

Pantbørsen er et socialt initiativ drevet af frivillige kræfter, flittige panthentere og gavmilde pantgivere. Pantbørsen formidler direkte kontakt, så flasker og dåser bliver til kroner og ører, som kan gøre gavn.

Konceptet kort fortalt

  1. Via Pantbørsen finder du et mobiltelefonnummer til en panthenter i dit nærområde.
  2. Ring eller sms til en panthenter og aftal et tidspunkt, hvor han eller hun kan hente de tomme pantflasker og -dåser på din adresse. Måske får du ikke svar lige med det samme, men hav lidt tålmodighed – de kan jo være på farten.
  3. Panthenteren indløser flaskerne og får det fulde kontante udbytte.

Det handler om at hjælpe hinanden

Pantbørsens ambition er at give socialt udsatte borgere mulighed for at forbedre deres tilværelse ved at skabe såvel indkomst som indhold i hverdagen. Derudover er Pantbørsen ramme om et betydningsfuldt og sjældent møde mellem borgere på tværs af sociale lag. Samtidig løser Pantbørsen et praktisk hverdagsproblem for mange forbrugere, der nemt og hurtigt kan blive de tomme flasker kvit.

Vi deler løbende historier fra panthentere og pantgivere på Facebook.

Tak til pfandgeben.de for inspiration og tak til Dyveke Bredsdorff for at have tegnet vores visuelle identitet. Tak til Chris Parlett for udarbejdelse af Pantbørsen video. 

Pantbørsen København drives af (fra venstre) Stine HulvejSigne Stoholm, Anna Eistrup, og Marie Thomsen.

pantborsen-team-kbh

Pantbørsen Århus drives af Ida Enggaard og Freja Borch Dall

Læs også:

Spørgmål & Svar

Samarbejdspartnere

Projekt: KBHpant

Pantbørsen i pressen